Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Christopher Houtkamp doet onderzoek naar het verband tussen taal en mobiliteit. Eerst bespreekt en ontwikkelt hij de voor de analyse essentiële concepten. Taalvaardigheid, en indirect dus taalbeleid, vergroten de mobiliteitsmogelijkheid van individuen, maar hebben waarschijnlijk geen directe invloed op een migratiebeslissing. Daarom stelt Houtkamp het begrip motiliteit centraal in zijn studie.

Detail Summary
Datum 30 april 2020
Tijd 10:00

Motiliteit betreft potentiële in plaats van daadwerkelijke mobiliteit. In het tweede deel van zijn onderzoek analyseert Houtkamp beleidsdocumenten over taal- en integratiebeleid van Frankrijk, Nederland en Zweden. Vervolgens concentreert hij zich op interviews met een EU en een niet-EU migrantengroep (Poolse en Turkse gemeenschappen).

Op zoek naar een proefschrift? Kijk dan hier.

Dhr. C.A. Houtkamp: Multilingual Moves: Language and Motility of Migrant Communities in Europe. Promotor is prof. dr. M.J. Wintle. Copromotor is dr. L.K. Marácz.

Online verdediging

Vanwege de situatie rondom het coronavirus vinden de promoties aan de UvA niet – zoals gebruikelijk – plaats in Agnietenkapel of Aula. De promovendi verdedigen van achter hun pc of laptop thuis op het online platform ZOOM hun proefschrift tegenover hun begeleiders en de andere leden en de voorzitter van de promotiecommissie.