EN

Wereldwijd is er een toenemend bewustzijn dat leraren een belangrijke rol spelen in het verbeteren van onderwijskwaliteit. In Nederland zijn daarom de laatste jaren verschillende initiatieven genomen om de kwaliteit van leraren te vergroten. Eén van deze initiatieven is de oprichting van universitaire lerarenopleidingen voor het basisonderwijs. Sinds 2008 zijn op zes universiteiten in Nederland dergelijke opleidingen opgericht. Op deze universitaire lerarenopleidingen worden leraren opgeleid om onderzoeksmatig te kunnen werken.

Detail Summary
Datum 8 april 2020
Tijd 14:00

De verwachting is dat leraren die een universitaire lerarenopleiding hebben gevolgd, met onderzoeksmatig werken een bijdrage kunnen leveren aan kwaliteitsverbetering in hun school. Jan Baan bestudeert de mate waarin en wijze waarop universitair opgeleide leerkrachten onderzoeksmatig werken, hoe ze zich hierin ontwikkelen en welke factoren daarop van invloed zijn.

Op zoek naar een proefschrift? Kijk dan hier.

Dhr. J. Baan: The Contribution of Academic Teachers to Inquiry-Based Working in Primary Schools. Promotor is prof. dr. M.L.L. Volman. Copromotor is dr. L. Gaikhorst.

Online verdediging

Vanwege de situatie rondom het coronavirus vinden de promoties aan de UvA niet – zoals gebruikelijk – plaats in Agnietenkapel of Aula. De promovendi verdedigen van achter hun pc of laptop thuis op het online platform ZOOM hun proefschrift tegenover hun begeleiders en de andere leden en de voorzitter van de promotiecommissie.