Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Flora Lysen onderzoekt hoe op verschillende momenten tussen 1920 en 2020 wetenschappers, wetenschapsverslaggevers en kunstenaars kennis van het actieve brein hebben geconceptualiseerd en (publiekelijk) hebben gepresenteerd. Haar stelling is dat het benaderen van de geschiedenis van de hersenwetenschap als een geschiedenis van het live brein bijdraagt aan een beter begrip van de verstrengeling van media bij het doordénken van het werkende brein – niet alleen van media die gebruikt worden in een klinische of laboratorium context, maar ook van (populaire) media voor het registreren en uitzenden van geluid en beeld.

Detail Summary
Datum 28 mei 2020
Tijd 10:00

Op zoek naar een proefschrift? Kijk dan hier.

Mw. F.C. Lysen: Brainmedia: One Hundred Years of Performing Live Brains, 1920-2020. Promotor is prof. dr. P.P.R.W. Pisters. Copromotor is prof. dr. R. Zwijnenberg.

Online verdediging

Vanwege de situatie rondom het coronavirus vinden de promoties aan de UvA niet – zoals gebruikelijk – plaats in Agnietenkapel of Aula. De promovendi verdedigen van achter hun pc of laptop thuis op het online platform ZOOM hun proefschrift tegenover hun begeleiders en de andere leden en de voorzitter van de promotiecommissie.

De promotie is op het aangegeven tijdstip live mee te kijken op YouTube. Na afloop van de promotie wordt de link gedeactiveerd en wordt de livestream verwijderd.