Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Anthonie Holslag onderzoekt de betekenis van genocidaal geweld en de rol die identiteitsvorming hierin speelt. Hij richt zich op de Armeense genocide, de symboliek van het geweld tijdens deze genocide en de wijze waarop deze ervaring vervolgens door de degenen die het hebben overleefd wordt geconceptualiseerd, zelfs vele generaties daarna.

Detail Summary
Datum 29 mei 2020
Tijd 16:00

Holslag toont dat genocide identiteitspolitiek is in zijn meest wrede en extreme vorm. Hij behandelt verschillende aspecten van de mechanismen van identiteitsvernietiging en identiteitsopbouw, het collectieve geweld dat hieruit voortvloeit en de impact ervan op de overlevenden en de wijze waarop deze impact van generatie op generatie wordt overgebracht.

Op zoek naar een proefschrift? Kijk dan hier.

Dhr. A. Holslag: Faces of Genocide: Violence, Identity and Memory: An Anthropological Study on the Armenian Genocide. Promotor is prof. dr. F.P.I.M. van Vree. Copromotor is prof. dr. J. Verrips.

Online verdediging

Vanwege de situatie rondom het coronavirus vinden de promoties aan de UvA niet – zoals gebruikelijk – plaats in Agnietenkapel of Aula. De promovendi verdedigen van achter hun pc of laptop thuis op het online platform ZOOM hun proefschrift tegenover hun begeleiders en de andere leden en de voorzitter van de promotiecommissie.

De promotie is op het aangegeven tijdstip live mee te kijken op YouTube. Na afloop van de promotie wordt de link gedeactiveerd en wordt de livestream verwijderd.

Anthonie Holslag schrijft tevens fictieboeken, waarvan hij de royalty's nu doneert aan het Radboud coronafonds. Meer hierover is te vinden op zijn website: www.anthonieholslag.com