Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Belastingontwijkers proberen bedrijfswinsten gemaakt in het ene land om te zetten in (financiële) winst op een offshore financial center (OFC). Deze financiële winsten worden dan tegen een extreem laag tarief belast. Javier Garcia Bernando analyseert welke jurisdicties als OFCs kunnen worden beschouwd en in hoeverre zij bijdragen aan belastingontwijking.

Detail Summary
Datum 9 juni 2020
Tijd 14:00

Hoewel de relevantie van belastingontwijking sinds het einde van de 20e eeuw wordt erkend, werd kwantitatief onderzoek naar belastingontwijking vaak belemmerd door een gebrek aan gegevens. Garcia Bernando gebruikt een anti-disciplinaire aanpak om de black box van de belastingontwijking van bedrijven te openen, door theorieën en methoden uit de politieke wetenschappen, de economie, het internationale bedrijfsleven en management en informatica te combineren.

Op zoek naar een proefschrift? Kijk dan hier.

Dhr. J. Garcia Bernando: Offshore Finance and Corporate Tax Avoidance. Promotor is prof. dr. B.M. Burgoon. Copromotor is dr. E.M. Heemskerk.

Online verdediging

Vanwege de situatie rondom het coronavirus vinden de promoties aan de UvA niet – zoals gebruikelijk – plaats in Agnietenkapel of Aula. De promovendi verdedigen van achter hun pc of laptop thuis op het online platform ZOOM hun proefschrift tegenover hun begeleiders en de andere leden en de voorzitter van de promotiecommissie.

De promotie is op het aangegeven tijdstip live mee te kijken op YouTube. Na afloop van de promotie wordt de link gedeactiveerd en wordt de livestream verwijderd.