Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Sociaal, grassroots, toegankelijk, empowering, interactief, community, democratisch, samenwerking, participatie, keuze, creativiteit – termen zoals deze verwijzen naar een veelgehoorde retoriek met betrekking tot nieuwe media. In de context van het museum wordt digitale technologie vaak geroemd vanwege het veronderstelde vermogen om het ouderwetse museum te transformeren en zo van zijn stoffige imago te ontdoen. Inge Kalle-den Oudsten stelt daarom de vragen: Wat is de rol van nieuwe media in het veranderende museum? Kan digitale technologie helpen in de transformatie van het ouderwetse museum naar het museum van de toekomst?

Detail Summary
Datum 19 juni 2020
Tijd 14:00

Op zoek naar een proefschrift? Kijk dan hier.

Mw. I. Kalle-den Oudsten: A Chance for Change? New Media and Visitor Meanings in the Transforming Museum. Promotor is prof. dr. R. Boast. Copromotoren zijn dr. W.M.H. Hupperetz en dr. M.H.E. Hoijtink.

Online verdediging

Vanwege de situatie rondom het coronavirus vinden de promoties aan de UvA niet – zoals gebruikelijk – plaats in Agnietenkapel of Aula. De promovendi verdedigen van achter hun pc of laptop thuis op het online platform ZOOM hun proefschrift tegenover hun begeleiders en de andere leden en de voorzitter van de promotiecommissie.

De promotie is op het aangegeven tijdstip live mee te kijken op YouTube. Na afloop van de promotie wordt de link gedeactiveerd en wordt de livestream verwijderd.

Download de samenvatting (pdf, 9 p.)