Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Tycho Maas onderzoekt het framen en her‐framen van de oorspronkelijke bewoners van het Kaapse schiereiland en zijn achterland, in het tegenwoordige Zuid‐Afrika. Op die manier wil hij duidelijk maken dat het genereren van kennis over deze volkeren, die hij gezamenlijk aanduid als de Khoi, een kwestie is van framen, en niet van het ontdekken van ‘feiten’. Maas bestudeert onder meer Europese reisverslagen van voor 1652 en de Zuid‐Afrikaanse roman Eilande (2002).

Detail Summary
Datum 2 juni 2020
Tijd 14:00

Op zoek naar een proefschrift? Kijk dan hier.

Dhr. T.A.J. Maas: Shifting Frameworks for Understanding Otherness: The Cape Khoi in pre-1652 European Travelogues, an Early Modern Latin Letter, and the South African Novel Eilande (2002). Promotoren zijn prof. dr. E. Jansen en prof. dr. E. Peeren.

Online verdediging

Vanwege de situatie rondom het coronavirus vinden de promoties aan de UvA niet – zoals gebruikelijk – plaats in Agnietenkapel of Aula. De promovendi verdedigen van achter hun pc of laptop thuis op het online platform ZOOM hun proefschrift tegenover hun begeleiders en de andere leden en de voorzitter van de promotiecommissie.