Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Clara Mulder is benoemd tot hoogleraar Demografie en ruimte aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam.

Mw. dr. C.H. Mulder (1962) is benoemd tot hoogleraar Demografie en ruimte aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Het gaat om een nieuwe leerstoel.

Clara Mulder studeerde Sociale geografie aan de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam en behaalde in 1988 cum laude haar doctoraalexamen aan de UvA. Daarna werd ze toegevoegd onderzoeker, in 1989 gevolgd door een aanstelling als assistent-in-opleiding, aan het toenmalig Planologisch en Demografisch Instituut van de UvA. In 1991 werd ze onderzoeker-in-opleiding bij de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek.
In 1993 promoveerde mevrouw Mulder aan de UvA op het proefschrift 'Migration dynamics: a life course approach'. In datzelfde jaar stapte ze als postdoc over naar de Faculteit der Ruimtelijke Wetenschappen van de Universiteit Utrecht, waar ze twee jaar later een functie kreeg als Akademie-onderzoeker van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.
In de afgelopen tien jaar was Clara Mulder meerdere keren werkzaam als gastonderzoeker aan buitenlandse universiteiten: aan het Max-Planck-Institut für Bildungsforschung te Berlijn en aan de University of California, Los Angeles.

De leerstoel Demografie en ruimte is aan de UvA ingesteld omdat gebleken is dat de wetenschappelijke ontwikkeling van de demografie, geografie en planologie en de maatschappelijke toepassing van deze disciplines een sterke inzet vergt op het raakvlak van deze gebieden. Clara Mulder zal de eerstkomende jaren een nieuw curriculum en een onderwijsspecialisatie ontwikkelen.