Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Mw. dr. B.L.F. van Eck-Smit is per 1 februari 2002 benoemd tot hoogleraar Nucleaire geneeskunde aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam.

Mw. dr. B.L.F. van Eck-Smit (1948) is per 1 februari 2002 benoemd tot hoogleraar Nucleaire geneeskunde aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Ze gaat de leerstoel bekleden die enkele jaren geleden vacant kwam door het vertrek van prof. dr. E.A. van Royen.

Berthe van Eck-Smit behaalde in 1986 haar artsexamen aan de Universiteit Utrecht (UU). Zij specialiseerde zich vervolgens in de nucleaire geneeskunde aan de UU. In 1990 werd ze ingeschreven in het Specialistenregister en werd ze staflid van het Leids Universitair Medisch Centrum, alwaar zij promotieonderzoek deed. Ze promoveerde in 1996 in Leiden op het proefschrift 'Myocardial perfusion and viability. Assessment with thallium-201 immediate reinjection scintigraphy'.
Sinds 1998 is Berthe van Eck-Smit verbonden aan het Academisch Medisch Centrum bij de Universiteit van Amsterdam (AMC/UvA) als academisch hoofdspecialist, sinds 1999 tevens als chef de clinique van de afdeling Nucleaire Geneeskunde.