Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. dr. R.A.M.J. Wijers is per 1 juli 2002 benoemd tot hoogleraar Hoge energie-astrofysica aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica.

Dhr. dr. R.A.M.J. Wijers (1964) is per 1 juli 2002 benoemd tot hoogleraar Hoge energie-astrofysica aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Hij bekleedt de leerstoel die vrijgekomen is na het overlijden van Jan van Paradijs in 1999.

Ralph Wijers studeerde in 1987 cum laude af in de sterrenkunde aan de Universiteit Leiden. Daarna begon hij aan de UvA aan zijn promotieonderzoek, waar hij in 1991 promoveerde op het proefschrift 'On the Properties and Evolution of Binary and Single Neutron Stars'. Daarna werd hij onderzoeker aan Princeton University en in 1994 aan het Institute of Astronomy van de University of Cambridge. Sinds 1998 is Wijers 'assistant professor' aan de State University of New York in Stony Brook.
Zijn specialisme is theoretisch en waarnemend onderzoek van 'gamma-ray bursts' (gammaflitsen) en onderzoek naar de vorming van zwarte gaten en neutronensterren uit zware sterren.