Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. prof. dr. R.J. de Haan is per 1 september 2002 benoemd tot hoogleraar Klinische epidemiologie, in het bijzonder klinisch evaluatieonderzoek, aan de Faculteit der Geneeskunde.

Dhr. prof. dr. R.J. de Haan (1956) is per 1 september 2002 benoemd tot hoogleraar Klinische epidemiologie, in het bijzonder klinisch evaluatieonderzoek, aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Het gaat om een nieuwe leerstoel.

Rob de Haan is in eerste instantie opgeleid tot verpleegkundige A. In 1990 behaalde hij aan de UvA cum laude zijn doctoraaldiploma Psychologie. Daarna werd hij junioronderzoeker op de afdeling Neurologie van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam (AMC/UvA). Hij promoveerde in 1994 cum laude aan de UvA op het proefschrift 'Clinimetrics in Stroke'. Sindsdien behoort hij tot de staf van de afdeling Klinische Epidemiologie en Biostatistiek van het AMC/UvA. In 1995 volgde de registratie tot epidemioloog.
In 1996 werd De Haan benoemd tot bijzonder hoogleraar Klinische epidemiologie in de verpleegkunde vanwege de Stichting Academisch Ziekenhuis bij de Universiteit van Amsterdam. Die bijzondere leerstoel wordt nu omgezet in een strategisch hoogleraarschap. Vanaf 1997 is De Haan plaatsvervangend hoofd van de afdeling Klinische Epidemiologie en Biostatistiek van het AMC/UvA.