Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Mw. prof. dr. M. de Visser is per 1 augustus 2002 benoemd tot hoogleraar Neuromusculaire ziekten aan de Faculteit der Geneeskunde.

Mw. prof. dr. M. de Visser (1950) is per 1 augustus 2002 benoemd tot hoogleraar Neuromusculaire ziekten aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Het gaat om een nieuwe leerstoel.

Marianne de Visser werd na haar artsexamen in 1975 assistent neurologie in achtereenvolgens de Alexander van der Leeuwkliniek in Amsterdam, het Academisch Ziekenhuis bij de UvA (toenmalige Wilhelmina Gasthuis) en het Provinciaal Ziekenhuis Santpoort. Ze promoveerde in 1981 aan de UvA op het proefschrift 'De ziekte van Becker'. Sindsdien is zij verbonden aan de UvA, aanvankelijk als wetenschappelijk medewerker/universitair docent, vanaf 1987 als academisch hoofdspecialist in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam (AMC/UvA). In 1993 werd ze benoemd tot bijzonder hoogleraar Neuromusculaire ziekten aan de UvA vanwege de Vereniging Spierziekten Nederland en het Prinses Beatrix Fonds. Die bijzondere leerstoel is nu omgezet in een strategisch hoogleraarschap.

Sinds 1997 is prof. De Visser voorzitter van het bestuur van het Onderwijsinstituut Geneeskunde in het AMC/UvA. Vanaf 2000 is zij tevens voorzitter van de Medische Adviesraad van het Prinses Beatrix Fonds. Sinds 2002 is zij ook lid van het bestuur van dit fonds. Met ingang van september 2002 is zij benoemd tot vice-voorzitter van de Gezondheidsraad.