Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. dr. A. de Jongh is per 1 maart 2003 benoemd tot bijzonder hoogleraar Angst- en gedragsstoornissen in de tandheelkundige praktijk aan de Faculteit der Tandheelkunde.

Dhr. dr. A. de Jongh is per 1 maart 2003 benoemd tot bijzonder hoogleraar Angst- en gedragsstoornissen in de tandheelkundige praktijk aan de Faculteit der Tandheelkunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Het is een nieuwe leerstoel, die in 2002 is ingesteld in het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) vanwege de Stichting Bijzondere Tandheelkunde.

Ad de Jongh studeerde in 1985 af in de tandheelkunde aan de UvA. Daarna volgde hij de opleiding Psychologie aan de UvA, die hij in 1990 cum laude afsloot. Sinds 1985 is hij werkzaam als tandarts, waarvan veertien jaar met specifieke aandacht voor de behandeling van extreem angstige patiënten. Hij promoveerde in 1995 aan de UvA op het proefschrift Dental Anxiety: A cognitive perspective.

Van 1995 tot 1998 had De Jongh als psycholoog een privé-praktijk voor de behandeling van psychotraumata. Sinds 1998 is hij directeur van het Centrum voor Psychotherapie en Psychotrauma in Bilthoven. In 1999 werd hij benoemd tot universitair hoofddocent bij ACTA. In 2000 trad hij als senior onderzoeker toe tot de Interuniversitaire Onderzoekschool Tandheelkunde. Sinds 2001 is hij hoofdopleider van de driejarige postdoctorale opleiding Tandarts-angstbegeleiding.