Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. prof. dr. J.A. McCahery is benoemd tot hoogleraar Corporate governance en ondernemingsklimaat aan de Faculteit der Economische Wetenschappen.

Dhr. prof. dr. J.A. McCahery (1956) is benoemd tot hoogleraar Corporate governance en ondernemingsklimaat aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Econometrie van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De leerstoel is een kernleerstoel van het interdisciplinaire Amsterdam Center for Law and Economics, en is tot stand gekomen met steun van het Ministerie van Economische Zaken.


Joseph McCahery heeft zijn universitaire opleiding genoten aan de Universiteit van Michigan en de City University of New York, en promoveerde in de rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Warwick (UK).

McCahery is sinds 2002 als hoogleraar International business law verbonden aan de Universiteit van Tilburg. Daarnaast is hij sinds 2004 Goldschmidt Professor of Corporate Governance aan de Solvay Business School (Brussel). McCahery is als gasthoogleraar werkzaam geweest bij de Tias Business School van de Universiteit van Tilburg, de Universiteit Leiden, en het LSU Law Center in Lyon.

McCahery heeft veel gepubliceerd over verschillende onderwerpen die op het raakvlak liggen tussen recht en economie. In het bijzonder betreffen zijn publicaties de regulering van de onderneming, en dan vooral corporate governance, contracten, concurrentie op het gebied van ondernemingsrecht, fusies en overnames, privaateigendom en regulering van effecten.