Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Mw. prof. dr. M. Rosello is per 1 januari 2006 benoemd tot hoogleraar Algemene Literatuurwetenschap aan de Faculteit der Geesteswetenschappen.

Mw. prof. dr. M. Rosello (1957) is per 1 januari 2006 benoemd tot hoogleraar Algemene Literatuurwetenschap aan de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

De onderzoeksinteresse van Mireille Rosello gaat uit naar de vergelijkende en interdisciplinaire bestudering van literaire en tekstuele verhalen (literatuur van de twintigste en eenentwintigste eeuw, populaire cultuur, film, televisie en nieuwe media). Daarbinnen richt ze zich op diaspora en (post-)kolonialisme in Franstalige gebieden - vooral in Europa, de Maghreb en het Caribisch gebied, én op gender en seksualiteit. Onlangs publiceerde Rosello de studie France and the Maghreb: Performative Encounters. Op het onderwijsvlak neemt Rosello de coördinatie van de onderzoeksmaster Cultural Analysis op zich. In het lopende studiejaar geeft zij colleges in de modules Literatuur in de actualiteit en Literature and Spatiality.

Rosello was sinds 1998 als hoogleraar Franse letterkunde en Vergelijkende literatuurwetenschap verbonden aan de Northwestern University in de Verenigde Staten. Voor die tijd was zij werkzaam aan onder andere de University of Nottingham (GB) en de University of Michigan (VS).