Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. prof. dr. J.D. Sidaway is benoemd tot hoogleraar Political and Cultural Geography aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen.

Dhr. prof. dr. J.D. Sidaway (1964) is benoemd tot hoogleraar Political and Cultural Geography aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

James Sidaway richt zich in zijn onderzoek vooral op politieke en ontwikkelingsgeografie, en de raakvlakken ertussen. Ook onderzoekt hij de geschiedenis en filosofie van geografie. Sidaway bestudeert de economische geografie, waarbij hij zich in het bijzonder richt op geld en financiering. Recentelijk onderzocht hij migrantengemeenschappen en het urbanisatieproces in de Perzische Golf. Ook hield Sidaway zich bezig met grensoverschrijdende betrekkingen tussen Singapore en zijn buren, en in West-Europa in de context van Europese integratie. In de toekomst zal hij zich ook verdiepen in de evolutie van langeafstandspaden in Europa, in het bijzonder de grensoverschrijdende paden.

Sidaway is sinds 2006 als hoogleraar Human Geography verbonden aan de Universiteit van Plymouth (VK). Voor die tijd was hij onder meer werkzaam voor Loughborough University (VK) en de National University of Singapore. Als visiting professor bezocht Sidaway onder meer de Universiteit van Sevilla en de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij is associate editor van Political Geography en co-editor van de Singapore Journal of Tropical Geography.