Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Switch to English

Dhr. dr. J.H. de Vries (1965) is benoemd tot hoogleraar Inwendige Geneeskunde, in het bijzonder klinische aspecten van diabetes mellitus, aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (AMC-UvA).

Vries, Hans de, hoogleraar AMC, Inwendige Geneeskunde, i.hb. klinische aspecten van diabetes mellitus
Foto: Dirk Gillissen

Hans de Vries doet onderzoek naar diabetestechnologie, glucoseregulatie in het ziekenhuis en betere behandelingen van diabetes type 1, type 2 en zwangerschapsdiabetes. Hij werkt aan de ontwikkeling van de artificiële of kunstmatige pancreas, waarbij getracht wordt de toediening van insuline te automatiseren. Zijn onderzoek naar verbeterde behandeling van type 2 diabetes richt zich vooral op het gebruik van glucagon-like peptide receptoragonisten. In samenwerking met het landelijke consortium obstetrie en gynaecologie onderzoekt hij het gebruik van continue glucosemonitoren bij zwangere vrouwen met diabetes en het gebruik van glucoseverlagende medicatie als alternatief voor insuline bij zwangerschapsdiabetes.

De Vries is betrokken bij onderwijs binnen het curriculum Geneeskunde, bij de opleiding tot internist en endocrinoloog, en de nascholing voor diabetesverpleegkundigen en Praktijk Ondersteuners Huisartsenzorg.

De Vries is internist-endocrinoloog en principal investigator in het AMC. De Vries leidt het PCDIAB Consortium en eerder het AP@home Consortium, Europese onderzoeksprojecten die zich richten op de ontwikkeling van de artificiële pancreas. Hij is programma-adviseur van de jaarlijkse Europese Advanced Technologies and Treatments for Diabetes meeting en redactielid van Diabetes Technology & Therapeutics en het Journal of Diabetes Science and Technology, twee wetenschappelijke diabetestijdschriften.