Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. prof. dr. J. Zeitlin is benoemd tot hoogleraar Public Policy and Governance aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen.

Dhr. prof. dr. J. Zeitlin (1955) is benoemd tot hoogleraar Public Policy and Governance aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Jonathan Zeitlin onderzoekt nieuwe vormen van bestuur, binnen en buiten de natiestaat. In zijn recente werk bekijkt hij de ontwikkeling van een nieuwe architectuur van ‘experimentalistisch' bestuur in de Europese Unie. Deze is gebaseerd op recursieve processen van gestructureerde regelgeving en revisie door netwerkoverleg tussen Europese en nationale actoren. In samenwerking met een internationale groep van wetenschappers analyseert Zeitlin de uitbreiding van deze architectuur buiten de grenzen van de EU en de opkomende rol ervan in global governance. Als hoogleraar aan de UvA wil Zeitlin een vergelijkend onderzoekproject starten naar de nationale invloed van experimentalistisch bestuur van de EU met betrekking tot een aantal specifieke beleidsterreinen in verschillende lidstaten, waaronder Nederland.

Zeitlin is hoogleraar Sociology, Public Affairs, Political Science, and History aan de University of Wisconsin-Madison (Verenigde Staten). Ook is hij directeur van het Center for World Affairs and Global Economy (WAGE) en mede-oprichter van het European Union Center of Excellence. Zeitlin is president-elect van de Society for the Advancement of Socio-Economics (SASE). Hij is co-auteur van The Oxford Handbook of Business History (Oxford University Press, 2007).