Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Dhr. dr. P. Baas is benoemd tot bijzonder hoogleraar Pulmonale Oncologie aan de Faculteit der Geneeskunde.

dhr. prof. dr. Paul Baas. Medewerker AMC, hoogleraar Pulmonale Oncologie, UvA Persvoorlichting, foto Jeroen Oerlemans
Foto: Jeroen Oerlemans

Dhr. dr. P. Baas (1958) is benoemd tot bijzonder hoogleraar Pulmonale Oncologie aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (AMC-UvA). De leerstoel is ingesteld vanwege de Stichting het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL).

Paul Baas richt zijn aandacht als opleider en hoofd van de afdeling Thorax-oncologie aan het NKI-AVL op de ontwikkeling en behandeling van nieuwe therapieën bij longkanker en het maligne mesothelioom Binnen de samenwerking met het AMC probeert Baas de patiëntenstromen zodanig te kanaliseren dat snelle diagnostiek en therapie op het hoogst haalbare niveau uitgevoerd kan worden. De mogelijkheid om jonge gemotiveerde longartsen i.o. kennis te laten maken met de ontwikkelingen op het gebied van longkanker zijn voor hem van groot belang. Verder gaat Baas zich bezig houden met het ontwikkelen van translationeel onderzoek en de uitbreiding van de begeleiding van promovendi.

Baas werkt sinds 1990 als longarts aan het NKI-AVL. Voor die tijd was hij werkzaam aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Baas is vice-president van het European Thoracic Oncology Platform een initiatief om op Europees niveau kwaliteitsstudies uit te kunnen voeren. Eerder was hij onder meer voorzitter van de Lung Cancer Cooperative Group van de European Organisation for Research and Treatment of Cancer. Baas is associate editor van de vakbladen Clinical Lung Cancer, Respirology en Lung Cancer. Hij heeft vele publicaties op zijn naam staan in vakbladen als Annals of Oncology, Chest, European Journal of Cancer, European Respirology Journal en Thorax.