Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Dhr. J.W.J. Beentjes is benoemd tot hoogleraar Algemene Communicatiewetenschap aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen.

dhr. prof. dr. Hans Beentjes, medewerker FMG, hoogleraar Algemene Communicatiewetenschap, foto Jeroen Oerlemans
Foto: Jeroen Oerlemans

Dhr. J.W.J. Beentjes (1955) is benoemd tot hoogleraar Algemene Communicatiewetenschap aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Hans Beentjes doet onderzoek naar media-effecten. Hij is vooral geïnteresseerd in de vraag welke specifieke boodschapkenmerken het optreden van effecten bevorderen of juist verhinderen. Momenteel is hij betrokken bij onderzoek naar de vormkenmerken van televisienieuws, het perspectief van de verteller in verzonnen verhalen, en de kenmerken van politieke commercials. Daarnaast deed hij onderzoek naar mediagebruik van jongeren en mediawijsheid.

Hans Beentjes is hoogleraar Communicatiewetenschap aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Aan de Universiteit Leiden was hij eerder universitair docent en promovendus bij de sectie Kind en Media. Beentjes is onder meer lid van de Adviesraad van Sesamstraat en de Kijkwijzer.