Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. dr. M. Giuliodori (1972) is benoemd tot hoogleraar Empirical Macroeconomics aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

MASSIMO GIULIODORI
Foto: Jeroen Oerlemans

Massimo Giuliodori’s onderzoeksinteresses liggen op het gebied van monetaire economie en begrotingsbeleid. Zo voerde hij empirisch onderzoek uit naar het identificeren en kwantificeren van de verschillende transmissiekanalen van monetair beleid en begrotingsbeleid. Recent onderzocht Giuliodori hoe de crisis in de Eurozone invloed had op de effecten van veilingen van staatsobligaties, economisch en politiek nieuws en het onconventionele monetaire beleid van de Europese Centrale Bank op de markt voor staatsobligaties. In eerder onderzoek focuste Giuliodori zich op de institutionele, politieke en economische determinanten van het begrotingsproces in Europa. Dit deed hij met name voor Nederland.

Giuliodori promoveerde in 2003 aan de University of Glasgow. Sinds 2004 werkt hij bij de onderzoeksgroep Macroeconomics and International Economics van de UvA. Daarnaast is Giuliodori research fellow bij de onderzoeksgroep Macroeconomics and International Economics van het Tinbergen Instituut. Van 2010 tot 2013 was hij coördinator van het eerste jaar van het bachelorprogramma Economics and Business. Sinds mei 2013 is hij coördinator van de masteropleidingen van het Tinbergen Instituut. Giuliodori is co-auteur (samen met F. Mishkin and K. Matthews) van de Europese editie van het studieboek The Economics of Money, Banking and Financial Markets. Daarnaast publiceerde hij in wetenschappelijke tijdschriften als Journal of Economic Literature, The Economic Journal, Journal of the European Economic Association en Economic Policy.