EN

In het kader van het Europees Fonds voor de Regionale Ontwikkeling ontvangt het Spinoza Centrum voor Neuro Imaging een subsidie van bijna 8 miljoen euro. Het Spinoza Centrum is een gezamenlijk initiatief van UvA, KNAW, NIN-KNAW, AMC, VU) en VUmc.

In het kader van het Europees Fonds voor de Regionale Ontwikkeling (EFRO) ontvangt het Spinoza Centrum voor Neuro Imaging een subsidie van bijna 8 miljoen euro. Door deze subsidie kan het instituut zeer geavanceerde apparatuur aanschaffen voor multidisciplinair neurowetenschappelijk onderzoek, waaronder een 3T en 7T fMRI-scanner. Het Spinoza Centrum is een gezamenlijk initiatief van de Universiteit van Amsterdam (UvA), de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW), het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen (NIN-KNAW), het Academisch Medisch Centrum (AMC), de Vrije Universiteit (VU) en het VU medisch centrum (VUmc).

Het Spinoza Centrum is een uniek samenwerkingsverband waarin de deelnemers op het standpunt staan dat samenwerking op termijn tot grotere kwaliteit leidt dan permanente concurrentie. Het is niet alleen een centrum voor innovatief fundamenteel onderzoek, maar zal ook een plek zijn waar wetenschapsgedreven biotechbedrijven relaties kunnen aangaan met toponderzoekers.

Van molecuul tot mens

Het hersenonderzoek in Amsterdam is van zeer hoge kwaliteit en onderscheidt zich van het onderzoek in andere steden door de schaalgrootte en daarmee de breedte van het gebied: van molecuul tot mens. Door het opbouwen van een gezamenlijke onderzoeksinfrastructuur gaat Amsterdam zich plaatsen in de internationale frontlinie van het neurowetenschappelijk onderzoek.

Op donderdag 30 september wordt de eerste 3T fMRI-scanner in gebruik genomen en is er een openingssymposium bij de Universiteit van Amsterdam.