Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Hoogleraar Onderwijskunde Geert ten Dam van de UvA is benoemd tot voorzitter van de Onderwijsraad. Ze is daarmee de opvolger van Fons van Wieringen, die vertrekt in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Van Wieringen is eveneens verbonden aan de UvA als hoogleraar Onderwijskunde.

Hoogleraar Onderwijskunde Geert ten Dam van de Universiteit van Amsterdam (UvA) is benoemd tot voorzitter van de Onderwijsraad. Ze is daarmee de opvolger van Fons van Wieringen, die vertrekt in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Van Wieringen is eveneens verbonden aan de UvA als hoogleraar Onderwijskunde.

Ten Dam is sinds 2005 lid van de Onderwijsraad, de afgelopen twee jaar als vice-voorzitter. Sinds 2010 is zij voorzitter van de afdeling Pedagogiek, Onderwijskunde en Lerarenopleiding van de UvA. In het verleden was ze tevens rector van de universitaire lerarenopleidingen van de UvA.

Over de Onderwijsraad

De Onderwijsraad is het hoogste adviesorgaan van de regering en parlement op het terrein van onderwijs. Het is een onafhankelijk adviescollege, opgericht in 1919. De raad adviseert de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de minister van Economie, Landbouw en Innovatie, gevraagd en ongevraagd, over onderwijsbeleid en onderwijswetgeving. Ook de Eerste en Tweede Kamer en - in speciale gevallen - gemeenten kunnen een beroep doen op de Onderwijsraad. De raad bestaat uit elf leden, onder meer uit onderwijs, wetenschap en openbaar bestuur.