Historicus Maarten van Rossem geeft 23 februari op de UvA een lezing over de vraag of er uniformiteit bestaat in de normen en waarden van de Verenigde Staten en Europa.

Historicus Maarten van Rossem geeft 23 februari op de Universiteit van Amsterdam (UvA) een lezing over de vraag of er uniformiteit bestaat in de normen en waarden van de Verenigde Staten en Europa. De bijeenkomst is een initiatief van Free Minders, een groep studenten Rechtsgeleerdheid en Politicologie van de UvA die lezingen en debatten over actuele thema’s organiseren.

In de media en de politiek wordt over de Verenigde Staten en West-Europa vaak gesproken als een uniform Westen. Analytici constateren echter juist een groeiende kloof tussen de grootmachten binnen dit 'Westen'. Maarten van Rossem, emeritus hoogleraar Geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht en kenner van de Verenigde Staten, zal dit onderwerp uiteenzetten.

Free Minders

Free Minders wil op een laagdrempelige manier interessante en uitdagende juridisch-maatschappelijke debatten, discussies en lezingen organiseren die voor iedereen toegankelijk zijn en de mogelijkheid bieden om direct mee te discussiëren. Naast debatten in de Centrale Hal van de Oudemanhuispoort organiseert Free Minders vanaf dit jaar regelmatig lezingen.

Tijd en locatie

De lezing vindt plaatst op woensdag 23 februari, van 17.00 tot 18.00 uur, in D.009 (Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Oudemanhuispoort 4-6, Amsterdam). Toegang vrij; aanmelden is niet nodig.