Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

De aanleg van het bouwterrein over de Nieuwe Achtergracht bij de gebouwen B en C wordt maandag 9 mei hervat.

De werkzaamheden voor de aanleg van de bouwplaats waren stilgelegd door de geluidshinder, -die studenten en medewerkers in de omringende gebouwen ondervonden- van het intrillen van de damwanden. Uit een geluidsmeting kwam naar voren dat het toegestane aantal decibel werd overschreden. De werkzaamheden worden nu op een andere, meer geluidsarme, wijze voortgezet.

Plaatsen damwanden uitgesteld

Zo is het plaatsen van de damwanden uitgesteld, zelfs tot het einde van de bouwperiode van gebouw A (ca. 2015). De damwanden worden dan in de bodem gedrukt in plaats van getrild. Dit geeft minder overlast.

Bouwplaats over gracht

Het aanleggen van het bouwterrein over de gracht duurt ca. drie weken (vanaf 9 mei). Het platform dat over de gracht wordt gemaakt, bestaat uit stalen buizen en platen. Het platform steunt op stalen buizen, die in de grond worden getrild. Tijdens de eerste week worden deze buizen in de grond getrild. Er wordt een andere methode gebruikt dan bij het intrillen van de damwanden. Het plaatsen van iedere paal zal ongeveer een uur duren. Gedurende dit uur zal er tien minuten aanzienlijk meer geluidsoverlast te ervaren zijn. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Voordat het onderwijs start zal de hoeveelheid geluid nog worden getest en zullen eventuele aanpassingen worden gedaan, indien noodzakelijk.

De geluidshinder die verder valt te verwachten, is het geluid van slijpen, lassen, boren, geluid van werkverkeer en het geluid van metaal op metaal.

De bouwdirectie ziet erop toe, dat de aannemer zorgt, dat de hoeveelheid geluid binnen het afgesproken aantal decibel blijft. De voortgang van onderwijs en onderzoek staat uiteraard voorop.

Renovatie gebouwen B en C

De aanleg en inrichting van de bouwplaats is nodig voor de renovatiewerkzaamheden van de gebouwen B en C. Gebouw C (het gebouwdeel boven de Nieuwe Achtergracht) wordt in twee fases gerenoveerd. De bovenste verdiepingen van gebouw C worden in de zomer in het geheel afgebroken om vervolgens opnieuw opgebouwd te worden. Als de nieuwe verdiepingen gereed zijn, kunnen ook de onderste verdiepingen worden afgebroken. Daardoor ontstaat de doorkijk over de gracht. Ook de kolom, in het midden van de gracht, waar het gebouw mede op rust, verdwijnt.

Vragen?

Voor vragen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de gebiedsregisseur, Gebiedsregisseur-Roeterseiland-bb@uva.nl, tel. nr. 020 525 7704.