De UvA informeert u graag over de stand van zaken over de vergunningaanvragen voor de herontwikkeling van Roeterseiland.

Garages naast de voormalige Diamantslijperij

De UvA heeft een omgevingsvergunning aangevraagd voor de sloop van de garages naast de voormalige Diamantslijperij. Er zal niet opnieuw worden gebouwd op deze locatie. Hierdoor ontstaat meer ruimte om het pand, waarin CREA, het culturele studentencentrum van UvA/HvA, zich zal vestigen (eind 2011).

Tijdelijke brug

De UvA heeft de omgevingsvergunning aangevraagd voor de tijdelijke (tot ca. 2015) aanpassing van de voetgangersbrug over de Nieuwe Achtergracht (ter hoogte van gebouw J/K). De brug is nu –door een scherpe bocht in het brugdek- niet goed begaanbaar. Er zal een tijdelijke brug overheen worden geplaatst, zodat dit verbetert.

Entree hal tussen gebouw A en gebouw B/C

Alternatieve fiets- en looproute Roeterseiland

De entree van gebouw A (aan de Nieuwe Achtergracht, tegen gebouw B/C aan) zal in de toekomst hoger worden dan nu.

In het bestemmingsplan Oostelijke Binnenstad (van kracht sinds 30 maart 2011) is de nieuwe bouwhoogte wel toegestaan. Dit betekent dat het bouwplan nu past binnen het bestemmingsplan.

Stadsdeel Centrum werkt nog aan de technische beoordeling van de bouwplannen voor de hal van gebouw A. De UvA verwacht de bouwvergunning binnen enkele weken te ontvangen.

Stadscampus Roeterseiland

Toekomstige entree Roeterseiland