Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

De kwaliteit van het scheikundeonderzoek aan de UvA is van zeer goede kwaliteit. Zo stelt een internationale commissie van twintig experts die de onderzoeksprestaties van zeven Nederlandse universiteiten bekeek op het terrein van de scheikunde.

De kwaliteit van het scheikundeonderzoek aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) is van zeer goede kwaliteit. Zo stelt een internationale commissie van twintig experts die de onderzoeksprestaties van zeven Nederlandse universiteiten bekeek op het terrein van de scheikunde.

De beoordeling geschiedde aan de hand van vier criteria: kwaliteit, productiviteit, relevantie (sociaal, economische en cultureel), en vitaliteit/haalbaarheid (het vermogen om adequaat te reageren op belangrijke veranderingen in de omgeving, en de toekomstvisie). Daarbij maakte de commissie gebruik van een schaal van 1 tot 5, waarbij 5 staat voor excellent en 1 voor onvoldoende.

Zeer goed tot excellent

De commissie oordeelt dat de kwaliteit van het onderzoek van de groepen van het Van 't Hoff Institute for Molecular Sciences (HIMS) van de UvA zeer goed tot excellent is, sterk verankerd in lokale en nationale netwerken en tot op zekere hoogte ook in internationaal verband. De interactie tussen de verschillende onderzoeksgroepen van het instituut zou versterkt kunnen worden. De verhuizing van het HIMS naar het Science Park Amsterdam, waar sinds vorig jaar alle bètadisciplines onder één dak zijn gehuisvest, levert hier een belangrijke bijdrage aan.

Er zijn vijf onderzoeksprogramma’s beoordeeld: Bio-Molecular Synthesis, Catalysis, Computational Chemistry, Macromolecular and Biosystems Analysis, en Molecular Photonics. De beoordeling per criterium is gemiddeld 4,35 (4 = zeer goed).

De onderzoeksbeoordeling is uitgevoerd onder toezicht van de onafhankelijke Stichting Quality Assurance Netherlands Universities (QANU). Het volledige rapport is te downloaden via onderstaande verwijzing.