Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

UvA-wetenschappers Hong Zhang (FNWI) en Maurice Aalders (AMC) hebben de Science Park Nieuwe Ideeën Prijs 2011 gewonnen. Ze ontwikkelden een katheter die microbacteriële infecties in een vroege fase kan detecteren.

UvA-wetenschappers Hong Zhang (FNWI) en Maurice Aalders (AMC) hebben de Science Park Nieuwe Ideeën Prijs 2011 gewonnen. Ze ontwikkelden een katheter die microbacteriële infecties in een vroege fase kan detecteren. Juryvoorzitter Louise Fresco reikte de prijs van 3000 euro aan de winnaars uit.

Suzette van der Waal (ACTA) kreeg een eervolle vermelding met haar nieuwe methode om infecties bij wortelkanaalbehandelingen tegen te gaan. Met 35% van de stemmen uit het publiek waren René Bohnsack en collega-onderzoekers (allen FEB) de winnaars van de publieksprijs van 1000 euro.

De jury van de Science Park Nieuwe Ideeën Prijs 2011 stond onder leiding van prof. dr. ir. Louise Fresco (universiteitshoogleraar UvA). De leden van de jury: drs. Jan Post (kennisambassadeur UvA), Kees Donker (IBM Innovation & Technology Executive), ir. Rob Kirschbaum (vicepresident innovatie bij DSM) en prof. dr. Hubertus Irth (decaan Faculteit der Exacte Wetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam).

Over de Science Park Nieuwe Ideeën Prijs

Voor de Nieuwe Ideeën Prijs zijn studenten en onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam (UvA), de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en van de op het Science Park gevestigde instituten en bedrijven gevraagd om een origineel, innovatief en uitvoerbaar idee in te dienen. Uit alle inzendingen zijn door de jury vijf genomineerden gekozen. De genomineerden presenteerden tijdens een bijeenkomst hun idee door middel van elevator pitches.

Voor meer informatie over de Science Park Nieuwe ideeën Prijs kunt u contact opnemen met Alrik Mol van Bureau Kennistransfer (BKT), a.mol1@uva.nl. Ook te volgen via Twitter, @BKT_UvA_AMC.