Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

In augustus wordt een tijdelijke brug aangelegd over de al bestaande voetgangersbrug over de gracht. Ook worden de garageboxen naast het toekomstige CREA gesloopt.

Garages naast de voormalige Diamantslijperij

De sloop van de garages start 8 augustus en duurt ongeveer twee weken. Er zal niet opnieuw worden gebouwd op deze locatie. Hierdoor ontstaat meer ruimte rondom het pand voor CREA, het culturele studentencentrum van UvA/HvA (vanaf eind 2011).

Tijdelijke brug

Vanaf 8 augustus begint ook de aanleg van de tijdelijke brug over de bestaande voetgangersbrug over de Nieuwe Achtergracht (ter hoogte van gebouw J/K). De werkzaamheden duren ongeveer drie weken. De brug zal gedurende deze werkzaamheden niet begaanbaar zijn.

Dit zal door middel van borden worden aangegeven op het terrein. Tijdens deze periode is de enige mogelijkheid om van gebouw E naar gebouw J/K te komen via de Roetersstraat en de Sarphatistraat.

Waarom een tijdelijke brug?

Door de bouwwerkzaamheden is de route vanaf de Roetersstraat langs de Nieuwe Achtergracht (onder bouwdeel C door), aan beide zijdes niet meer toegankelijk. Fietsers en voetgangers kunnen gebruikmaken van de route over de Nieuwe Prinsengracht langs gebouw G. Deze route loopt vervolgens over de brug over de Nieuwe Achtergracht.

Omdat er nu meer gebruik wordt gemaakt van de brug, zal de brug worden aangepast. De huidige brug is nu - door een scherpe bocht in het brugdek - niet heel makkelijk begaanbaar. Er wordt daarom gedurende de bouwperiode op het Roeterseiland een brug over de bestaande brug heen geplaatst.

De UvA heeft de omgevingsvergunningen voor zowel de sloop van de garages en de aanleg van de brug onlangs ontvangen van stadsdeel Centrum.

Vragen over de bouwwerkzaamheden?

Neem dan contact op met de gebiedsregisseur. Bel 020 525 7704 of mail.

Hebt u andere vragen dan kunt u contact opnemen met de afdeling HuisvestingsOntwikkeling van de UvA, bel naar 020 525 2443 of via e-mail.