Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

De UvA bezet in vijf vakgebieden de hoogste plaats van de Nederlandse universiteiten in de wereldwijde QS World University Rankings by Subject, die op dinsdag 5 juli zijn gepubliceerd.

De Universiteit van Amsterdam bezet in vijf vakgebieden de hoogste plaats van de Nederlandse universiteiten in de wereldwijde QS World University Rankings by Subject, die op dinsdag 5 juli zijn gepubliceerd. Het gaat om Taalkunde (22ste plaats wereldwijd), Sociologie (33ste), Wijsbegeerte (37ste), Geografie (40ste) en Informatica (47ste). Ook voor de vakgebieden Economie & Econometrie en Accountancy & Finance staat de UvA in de top 50 met een respectievelijk 44ste en 45ste plaats. Hiermee hebben 7 UvA-vakgebieden een internationale top 50-positie.

QS beoordeelde vakgebieden binnen de disciplines Social Sciences, Engineering & Technology, Life Sciences & Medicine, Natural Science, en Arts and Humanities. Van de 21 onderzochte UvA-vakgebieden hebben er 20 een top 100-plaats.

De QS World University Rankings by Subject zijn gebaseerd op reputatie onder vakgenoten en werkgevers en op citaties. Hoe zwaar deze drie criteria meewegen, wisselt per vakgebied.

De overall World University Ranking die QS jaarlijks maakt, verschijnt later dit jaar.