Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Prof. dr. Dymph van den Boom, rector magnificus van de UvA, opende op 5 juli met de traditionele gongslag de handelsdag op de NYSE Euronext. Zij deed dit namens handelsonderneming Optiver.

UvA Persvoorlichting/ Optiver Holding
Foto: NYSE Euronext

Prof. dr. Dymph van den Boom, rector magnificus van de Universiteit van Amsterdam, opende op dinsdagmorgen 5 juli met de traditionele gongslag de handelsdag op de NYSE Euronext in Amsterdam. Zij deed dit namens Johann Kaemingk, CEO van Optiver, handelsonderneming in financiële derivaten. Optiver doneert vijf jaar ondersteuning voor onderwijs en onderzoek op het terrein van financiële markten aan de UvA. Ter ere hiervan mocht Optiver de handel inluiden.

Voortbouwend op de traditie van Amsterdam als belangrijke locatie voor financiële activiteiten, wil Optiver steun verlenen aan academisch onderzoek en onderwijs op het gebied van financiële markten. Hieronder vallen onderwerpen zoals prijsvorming op de financiële markten, de aanwezigheid van liquiditeit, handelsstrategieën, maar ook stimulansen voor productinnovaties zoals gestructureerde financiering en nieuwe derivaten. Onderzoek en onderwijs op dit gebied gebeuren binnen de Finance Group van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de UvA.