Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Op vrijdag 19 augustus is rond 08.15 uur brand uitgebroken op de 9de en 10de etage van bouwdeel C (dat over de Nieuwe Achtergracht loopt) aan de Roetersstraat. Om 9.20 uur is het sein brand meester gegeven.

Op vrijdag 19 augustus is rond 08.15 uur brand uitgebroken op de 9de en 10de etage van bouwdeel C (dat over de Nieuwe Achtergracht loopt) aan de Roetersstraat. De brand is vervolgens doorgeslagen naar het dak. De brand in het leegstaande pand ontstond door sloopwerkzaamheden die plaatsvinden vanwege de herontwikkeling Roeterseiland. De brandweer was snel ter plaatse. Om 9.20 uur is het sein brand meester gegeven.

Volgens de brandweer is er geen gevaar geweest voor omwonenden of medewerkers. De asbestsanering die plaatsvindt in het gebouw, was reeds afgerond op de plek waar de brand was. Het nablussen heeft tot ongeveer 10.30 uur geduurd.

De sloop- en bouwwerkzaamheden aan de Roetersstraat zijn in de loop van ochtend weer van start gegaan, nadat de brandweer en de Dienst Milieu en Bouwtoezicht verschillende metingen hebben verricht (controle constructie, asbest en giftige stoffen). De geplande onderwijsactiviteiten in gebouw A vinden gewoon doorgang. Zo ook de verhuizing van de afdeling Psychologie uit gebouw A naar de Diamantbeurs.