Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Half augustus start de sloop van de bovenste verdiepingen van het gebouw over de Nieuwe Achtergracht.

Half augustus start de sloop van de bovenste verdiepingen van het gebouw over de Nieuwe Achtergracht.

De bovenste verdiepingen worden eerst helemaal verwijderd. De sloopwerkzaamheden duren tot ongeveer half oktober. Daarna begint de opbouw van het gebouw over de gracht.

Een sloopkraan met daarop een knipschaar zal de verdiepingen in kleine stukjes ‘knippen’. De knipschaar is voorzien van een watersproeier die tijdens het ‘knippen’ een waternevel produceert om het vrijkomen van stof te beperken.

In de week van 8 augustus wordt deze kraan getransporteerd naar het bouwterrein over de Nieuwe Achtergracht. Dit is speciaal transport en gebeurt ’s nachts. Voor een nachttransport geeft de gemeente vlak van tevoren een vergunning af. De exacte datum is dus nog niet bekend. Zodra de gemeente de vergunning heeft afgegeven, wordt de datum op de website (www.uva.nl/roeterseiland) vermeld. Het transport gaat via de Sarphatistraat en de Roetersstraat naar de bouwplaats over de Nieuwe Achtergracht.

De exacte datum van de start van de sloopwerkzaamheden is afhankelijk van de vergunningsafgifte voor het transport van de sloopkraan. Als de kraan is opgebouwd, beginnen de werkzaamheden (naar verwachting rond 15 augustus).