Op 21 september was de opening van het academische jaar van de Amsterdamse Academische Club (AAC). De AAC heeft een nieuw bestuur en een nieuwe directeur.

Op 21 september was de opening van het academische jaar van de Amsterdamse Academische Club (AAC). De avond stond in het teken van de roman van AAC-bestuurslid en advocaat/partner Christiaan Alberdingk Thijm Het proces van de Eeuw. Hierin beschrijft Alberdingk Thijm de stageperiode van een jonge advocaat bij een gerenommeerd kantoor aan de Amsterdamse Zuidas, het epicentrum van de Nederlandse advocatuur.

In een discussie geleid door Harry Starren, voorzitter van de Amsterdamse Universiteits Vereniging (AUV), gingen advocaten Philippe Creijghton (Houthoff) en Els Swaab (Boekel de Neree) op zoek naar grenzen van schaalbare dienstverlening, de betekenis van een partnerorganisatie, de gevolgen van een driejarig stagemodel en de rol van ethiek.

Nieuw bestuur

De bijeenkomst begon met een welkomstwoord door Mirjam van Praag, voorzitter AAC en hoogleraar Ondernemerschap aan de UvA, en Maaike Ambags-van der Meulen, directeur AAC. Met Ambags heeft de club een nieuwe directeur. Daarnaast is een nieuw bestuur aangetreden, dat – naast Van Praag en Alberdingk Thijm – bestaat uit Arnoud Boot, Mieke Zaanen en Jan Rath.

Brug tussen wetenschap en bedrijfsleven

De openingsavond was de aftrap voor een reeks levendige debatten in de club. De missie van de club is om een brug te slaan tussen wetenschappers en het bedrijfsleven. Het AAC wil dit voornamelijk doen door UvA-medewerkers in contact te brengen met UvA-alumni die actief zijn in bedrijfsleven en overheid. Met de aanwezigheid van ruim tachtig AAC-leden en genodigden tijdens de openingsavond is het nieuwe bestuur daar in ieder geval de eerste avond in geslaagd.