Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Nieuw bibliografisch bestand op het terrein van de beeldende kunsten en architectuur in de Digitale Bibliotheek

Wat doet de A&AI?

De Art & Architecture Index is een bibliografisch bestand dat tijdschriften op het terrein van de kunst, archeologie en architectuur indexeert. De periode die wordt bestreken varieert sterk maar in de regel zijn de jaren na 1989 geïndexeerd. Door de redactie van Art & Architecture Index worden 800 wetenschappelijke tijdschriften in zijn geheel geïndexeerd

Een paar kenmerken

In de Art & Architecture Index is ‘UvA-linker’ geïmplementeerd waardoor er eenvoudig kan worden nagegaan of een publicatie elektronisch beschikbaar is in een van de ca. 25.000 elektronische tijdschriften waar de UvA toegang toe heeft, of het misschien in gedrukte vorm aanwezig is aan de UBA en zelfs of het elders in Nederland aanwezig is. De beschrijvingen van de publicaties in de Art & Architecture Index zijn voorzien van samenvattingen. Via de website van de provider is Art & Architecture Index simultaan doorzoekbaar met andere bestanden van EBSCO.

De BHA is nog raadpleegbaar

Ongeveer anderhalf jaar heeft het geduurd om de Art & Architecture Index te kiezen als opvolger van de Bibliography of the History of Art, ooit de beste bibliografie op het terrein van de beeldende kunsten. De BHA was de laatste jaren niet meer bijgewerkt, dus min of meer afgesloten en er was weinig zicht op verbetering. Vanaf 2010 wordt de BHA door Getty gratis beschikbaar gesteld echter zonder een aantal specifieke mogelijkheden die de commerciële provider van de BHA wel bood.