Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

De volgende werkzaamheden zijn de komende tijd gepland op het Roeterseiland.

Gebouw B/C

Half augustus is de sloop gestart van de bovenste verdiepingen van het gebouw over de Nieuwe Achtergracht. Allereerst is een groot deel van de gevel ‘weggeknipt’ door een sloopkraan met daarop een knipschaar. Hierna worden de bovenste verdiepingen van gebouw C helemaal verwijderd. Dit gebeurt ook door de kraan met de knipschaar. De sloopwerkzaamheden duren tot ongeveer half oktober. Daarna begint de opbouw van het gebouw over de gracht.

In bouwdeel B wordt gewerkt aan de asbestsanering door een gespecialiseerd bedrijf. De asbestwerkzaamheden duren tot en met half september. Daarna start de binnensloop (zoals verwijderen wanden en bestaande installaties) in het gebouw. Deze werkzaamheden duren tot ongeveer medio november. In oktober start het demonteren van de gevels (per gevelvlak) van gebouwdeel B. Dit zal rond januari 2012 klaar zijn. In de toren van gebouw B worden in de week van 5 september geluidswerende gordijnen opgehangen (aan de kant van de nabij gelegen panden) om het geluid van de interne sloopwerkzaamheden te beperken.

Deel tussen gebouw A en B

Begin augustus is de sloop begonnen van het deel tussen gebouw A en B (zie gele deel op plattegrond). In oktober komt hier een bouwkraan te staan. Uiteraard worden de nodige veiligheidsmaatregelen in acht genomen, zo komt er een bouwhek op het dak van de eerste verdieping om het bouwterrein af te schermen.

Laagbouw van gebouw B

Tussen half september en eind oktober vinden ook sloopwerkzaamheden plaats aan de laagbouw van gebouw B, het deel grenzend aan bouwterrein 2 en gebouw I. De aannemer werkt per verdieping aan de sloop (van boven naar beneden). Om de gevel ook aan de kant van het bouwterrein (boven de Albert Heijn aan de Sarphatistraat) op een veilige manier te demonteren, wordt een stalen stelling, met daarboven houten schotten, gebouwd. Zo kunnen de auto’s bij de supermarkt veilig laden en lossen en kan de aannemer aan de eerste verdieping werken. De doorgang naar de Valckenierstraat, naast de Albert Heijn, blijft gewoon intact. In de week van 5 september wordt de stelling geplaatst.

Eind juli is al gestart met het van binnen strippen van de laagbouw.

Gebouw D

In gebouw D is de asbestsanering afgerond en is de reguliere bouw weer van start gegaan. De komende maanden worden onder andere nieuwe vloeren, plafonds en binnenwanden geplaatst in het pand. Medio december is het werk in gebouw D gereed.

Gebouw I (voormalige Diamantslijperij)

Het afbouwen van de binnenkant van het gebouw is al in de eindfase. De oplevering van het pand vindt plaats in september 2011. In de periode van september t/m december wordt door CREA gewerkt aan de inrichting van het gebouw.

(Tijdelijke) inrichting van buitenterrein rondom Diamantslijperij

Om de bereikbaarheid van het gebouw te verbeteren wordt tijdelijke bestrating rond het gebouw aangebracht (als de bouw op het Roeterseiland is afgerond, wordt de buitenruimte definitief ingericht). Verder worden fietsenrekken geplaatst bij het gebouw (zijde Valckenierstraat). Langs de gracht wordt een terras gemaakt.

Tijdelijke brug

Over de bestaande voetgangersbrug over de Nieuwe Achtergracht (ter hoogte van gebouw J/K) is een tijdelijke brug aangelegd. De brug is nu beter begaanbaar.

Toekomst Roeterseiland

De komende jaren investeert de Universiteit van Amsterdam flink in de (her)ontwikkeling van stadscampus Roeterseiland. Verschillende universiteitsgebouwen worden gerenoveerd en ook de buitenruimte wordt opnieuw ingericht.

Vragen over de bouwwerkzaamheden?

Neem dan contact op met de gebiedsregisseur. Bel 020 525 7704 of mail.

Hebt u andere vragen dan kunt u contact opnemen met de afdeling HuisvestingsOntwikkeling van de UvA, bel naar 020 525 2443 of via e-mail.