Dinsdag 20 september was de viering van het hoogste punt (pannenbier) van het Amsterdam University College (van UvA en VU).

AUC hoogstepunt, foto Hannie van Herk

Op 20 september is het hoogste punt (pannenbier) van het Amsterdam University College (van UvA en VU) gevierd in het bijzijn van o.a. de aannemer, onderaannemers, werknemers van de betrokken bouwbedrijven, architect en toekomstige gebruikers, de AUC-studenten.

Paul Doop, waarnemend CvB-voorzitter van de UvA, Francine Houben, oprichter en creatief directeur van Mecanoo architecten, en Roelant Stegmann, voorzitter van de Student Council AUC, spraken lovende woorden over het nieuwe onderwijsgebouw voor AUC-studenten. In het gebouw (5.800 m2) komen onder meer collegelokalen, een leeszaal, restaurant, projectkamers, vergaderzalen en werkplekken. De grote ramen in het gebouw bieden veel licht en een wijds uitzicht over het Science Park.
Het nieuwe gebouw wordt in de zomer van 2012 in gebruik genomen. Het AUC is nu tijdelijk gehuisvest in een onderwijsgebouw in de Plantagebuurt in Amsterdam. De eerste lichting AUC-studenten is daar in september 2009 van start gegaan.

De Universiteit van Amsterdam is bouwheer van het onderwijsgebouw van het AUC. Mecanoo architecten heeft het ontwerp voor het AUC-gebouw gemaakt. Bouwbedrijf M.J. De Nijs & Zonen B.V. is hoofdaannemer.

Over het AUC

dfasfqa

Vanuit het motto Excellence and Diversity in a Global City brengt het AUC studenten van over de hele wereld samen in een selectief en residentieel programma. In de Engelstalige liberal arts and science opleiding verdiepen zij zich vanuit brede maatschappelijke en wetenschappelijke vraagstukken in verschillende disciplines. Bètavakken en academische vaardigheden krijgen veel aandacht. Intensief en kleinschalig onderwijs wordt gegeven door docenten met een sterke internationale achtergrond. De studenten worden geselecteerd op hun academische kwaliteiten en motivatie, en ongeveer de helft van de studenten komt uit het buitenland.