Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

De voorzitters van de politieke jongerenorganisaties zijn op Prinsjesdag op dinsdag 20 september te gast bij Room for Discussion aan de UvA. Onderwerpen van het debat zijn het begrotingsbeleid, Europa en het pensioenakkoord.

Martijn Jonk (JOVD), Arrie Vis (CDJA), Maarten Koning (Jonge Democraten) en Rick Jonker (Jonge Socialisten) zijn op Prinsjesdag op dinsdag 20 september te gast bij Room for Discussion aan de UvA. Onderwerpen van het debat zijn het begrotingsbeleid, Europa en het pensioenakkoord.

Op Prinsjesdag, dinsdag 20 september van 12.00 tot 13.00 uur gaan de voorzitters van de politieke jongerenorganisaties met elkaar in debat bij Room for Discussion. De gevolgen van de miljoenennota voor de samenleving en studenten staan centraal. Thema's die aan bod zullen komen zijn - naast de politieke actualiteit van de dag - de rijksbegroting (toenemende kosten in de zorg, bezuinigingen op het onderwijs), Europa (schuldencrisis, toekomst en terugblik op de Ecofin van 16 september) en het pensioenakkoord (gevolgen voor jongere generaties). Het debat wordt geleid door Arnaud Zwaal en Sywert van Lienden. Na het debat is er voor studenten de mogelijkheid om op schermen de ontwikkelingen in Den Haag te volgen.

Over Room for Discussion

Room for Discussion is een wekelijks interviewprogramma voor en door studenten van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de UvA. Voor een groot publiek interviewen studenten in een daartoe ingerichte ‘huiskamer’ wetenschappers, politici, zakenmensen en opinieleiders van Nederland. Room for Discussion ontving eerder onder anderen oud-bestuursvoorzitter Rijkman Groenink van ABN Amro, (voormalig) ministers van Financiën Wouter Bos en Jan Kees de Jager, en DNB-president Nout Wellink.

Tijd en locatie

Het debat vindt plaats in de E-hal van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de UvA, Roetersstraat 11. Toegang vrij.

Rond 15.00 uur is het debat integraal terug te kijken via onderstaande verwijzing.