De Stichting Collectieve Actie Universiteiten (SCAU) heeft een aantal Nederlandse universiteiten, waaronder de UvA, gedaagd over de instellingscollegegelden die studenten moeten betalen als zij een tweede bachelor- of masteropleiding willen volgen. De SCAU maakt bezwaar tegen de hoogte van de tarieven die universiteiten hiervoor rekenen en meent dat de UvA daarover prijsafspraken heeft gemaakt. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) is een onderzoek gestart en heeft informatie gevraagd aan de UvA. De universiteit heeft de gevraagde informatie ter beschikking gesteld.