EN

Het Nederlandse Instituut Athene presenteert op vrijdag 7 oktober een themamiddag over de economische crisis. Economen prof. dr. Yanis Varoufakis (Universiteit van Athene) en dr. Dirk Bezemer (Rijksuniversiteit Groningen) geven hun visie.

De euro verkeert in een crisis. De politiek en het bankwezen in Europa zijn in verwarring en het Europese electoraat verzet zich tegen nog meer financiële reddingsoperaties. Het Nederlandse Instituut Athene presenteert op vrijdag 7 oktober een themamiddag over de economische crisis. Economen prof. dr. Yanis Varoufakis (Universiteit van Athene) en dr. Dirk Bezemer (Rijksuniversiteit Groningen) geven hun visie op de huidige economische crisis. Na afloop is er een debat en krijgen aanwezigen in de zaal de gelegenheid om vragen te stellen aan Varoufakis en Bezemer.

De middag begint met een kennismaking met het NIA. Sprekers zijn prof. dr. Vladimir Stissi, voorzitter van de wetenschappelijke adviesraad van het NIA, en dr. Christiane Tytgat, directeur van het NIA.

Over het NIA

Het Nederlands Instituut Athene Het NIA is een academisch en cultureel centrum dat contacten tussen wetenschappelijke en culturele instellingen in Nederland en in Griekenland stimuleert en faciliteert. Het bestuur van het NIA bestaat uit de voorzitters van de zes universiteiten die deelnemen in het instituut; de UvA is penvoerder.

Tijd, locatie en deelname

De themamiddag vindt plaats op vrijdag 7 oktober, van 15.00 tot 19.00 uur, in zaal 2.27, Plantage Muidergracht 24, Amsterdam. De toegang is vrij; vooraf aanmelden is niet nodig.