In de week van de Duurzaamheid, van 7 tot en met 11 november, organiseren de UvA en HvA onder andere vier avonden een programma rondom het thema ‘Duurzaamheid’. Komt u ook?

De Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam hechten veel belang aan duurzaamheid. Dit is terug te zien in de toenemende aandacht voor dit thema in onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering. In de week van de Duurzaamheid, die plaatsvindt van 7 t/m 11 november, organiseren de UvA en HvA onder andere vier avonden een gevarieerd programma rondom het thema ‘Duurzaamheid’.

Het programma biedt bijdragen van onder meer drs. Paul Doop, waarnemend voorzitter van het College van Bestuur van de UvA-HvA, dr. ir. Robert van den Hoed, lector Clean Tech, prof. mr. Rosa Uylenburg, directeur ACELS en Roland Waardenburg MBA, duurzame ondernemer en voormaling vicepresident Corporate Responsibility bij Ahold.

Wij nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

• Maandag 7 november
    Duurzaam willen: hoe verhouden kennisinstellingen zich tot duurzaamheidsbehoefte van de samenleving?
    Met bijdragen van onder meer dr. Jet Bussemaker, rector HvA, prof. dr. Joost Reek, over katalyse en de relatie tot duurzaamheid; en ir. Willem Fokkema, over de invloed van de market push op deknowledge pull.
  • Dinsdag 8 november
    Duurzaam denken: het plaatsen van duurzaamheid in het onderwijs- en onderzoeksaanbod
    Met bijdragen van dr. Coyan Tromp, over de rol van Future Planet Studies in het onderzoeken van huidige en toekomstige maatschappelijke vraagstukken; Ynzo van Zanten, over ondernemen en duurzaamheid en dr. ir. Robert van den Hoed, over Clean Tech, de potentie van studenteninitiatieven in het ontwikkelen van duurzame initiatieven.
  • Woensdag 9 november
    Duurzaam doen: duurzaam ondernemen
    Met bijdragen van Rian Verpalen, over het verduurzamen van bedrijfsvoering; Mark Borst, over de ontwikkeling van een duurzame onderwijscampus en René Bohnsack PhD, over ‘Sustainability and Business: the Case of the Automotive Industry’.
  • Donderdag 10 november
    Duurzame toekomst: hoe zetten we wensen om in duurzaam beleid
    Met bijdragen van prof. mr. Rosa Uylenburg, over ‘Duurzaamheid in recht en beleid: van Rio tot Amsterdam’; en een afsluitend debat met drs. Paul Doop, waarnemend voorzitter College van Bestuur UvA HvA; prof.dr. John Grin, lid platform Duurzaamheid; Roland Waardenburg MBA, duurzaam ondernemer en tot voormalig Vice-President Corporate Responsibility Ahold en Loulou van Ravensteijn, voorzitter Commissie Duurzaamheid

Wanneer en waar?

• Maandag 7 november t/m donderdag 10 november;
  • 19.30 tot 22.00 uur (NB: donderdag vanaf 20.00 uur);
  • Kohnstammzaal, in het Kohnstammhuis, Wibautstraat 2-4, Amsterdam.

Aanmelden kan via onderstaande link.

Kohnstammhuis

Wibautstraat 2-4