Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Geld, onafhankelijkheid, loyaliteit, competitie en belangen in de onderzoekswereld staan centraal tijdens de BètaBreak op woensdag 16 november. NWO-voorzitter Jos Engelen is een van de deelnemers aan de discussie.

Het thema van de eerstvolgende editie van het discussieplatform de BètaBreak op woensdag 16 november is 'Onafhankelijke wetenschap?'. Hoe kan onderzoek zo onafhankelijk mogelijk blijven? Nu de financiering vanuit de industrie groeit en de overheid sterker meebepaalt aan welk onderzoek subsidie wordt verstrekt, lijkt onafhankelijkheid in het geding te komen. Wat zou er gebeuren als de industrie alleen nog maar de goede kanten van hun producten laat onderzoeken en de overheid slechts in lucratieve onderzoeken geld wil steken? Betekent dat uiteindelijk het einde van fundamenteel onderzoek?

Geld, onafhankelijkheid, loyaliteit, competitie en belangen in de onderzoekswereld staan centraal in de discusie. Deelnemers zijn: prof. dr. Jos Engelen (voorzitter NWO), prof. dr. Gadi Rothenberg (hoogleraar Heterogene katalyse, UvA) en Lucie de Nooij (promovendus Nikhef, NWO).

Tijd en locatie

De BètaBreak vindt plaats op woensdag 16 december van 12.00 tot 13.00 uur in de hal van Science Park 904, Amsterdam. De toegang is gratis.

Over BètaBreak

Tijdens de maandelijkse BètaBreak bespreken voor- en tegenstanders een actueel bèta-probleem. De BètaBreak is een initiatief van studenten van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) en wordt ondersteund door de faculteit. Het is het derde UvA-discussieplatform dat door studenten is geïnitieerd. De studenten van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde organiseren sinds 2008 met succes hun Room for Discussion en sinds vorig jaar heeft de Faculteit der Rechtsgeleerdheid de debatten van de Free Minders.