Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

De UvA, Nikhef en DUWO ondertekenden op vrijdag 11 november een overeenkomst om te investeren in een warmte/koude-opslagsysteem op Science Park Amsterdam. Het datacentrum van Nikhef, meer dan 600 studentenwoningen van DUWO en het nieuwe gebouw van het Amsterdam University College (AUC) worden aangesloten op het opslagsysteem.

De UvA, Nikhef en DUWO ondertekenden op vrijdag 11 november een overeenkomst om te investeren in een warmte/koude-opslagsysteem op Science Park Amsterdam. Het systeem reduceert in eerste instantie 290-350 ton CO2. Dit kan in de toekomst oplopen tot circa 450 ton. Het datacentrum van Nikhef, meer dan 600 studentenwoningen van DUWO en het nieuwe gebouw van het Amsterdam University College (AUC) worden aangesloten op het opslagsysteem.

De overeenkomst, die wordt gesloten met exploitant Cogas, is het resultaat van de samenwerking tussen de verschillende partners om een duurzame energiehuishouding te realiseren in het westelijk gedeelte van Science Park Amsterdam. Het project vormt een belangrijke uitbreiding van investeringen in WKO-systemen op Science Park Amsterdam.

Cogas realiseert in april 2012 de eerste fase van het WKO-systeem en voorziet daarbij het AUC van warmte en koude. Aansluitend wordt in de zomer de koeling voor het datacentrum van Nikhef aangesloten. In 2013 voorziet het systeem de door DUWO te realiseren studentenwoningen in het Science Park van duurzame warmte. Door ondersteuning vanuit de gemeente Amsterdam kan in de nabije toekomst ook woongebouw Kea op de duurzame energievoorziening worden aangesloten.