Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

UvA-hoogleraren Louise Fresco, Henkjan Honing en Eveline Crone zijn dit jaar spreker op TEDxAmsterdam. TEDxAmsterdam is een lokale editie van de Amerikaanse TED-conferenties.

UvA-hoogleraren Louise Fresco, Henkjan Honing en Eveline Crone zijn dit jaar spreker op TEDxAmsterdam. TEDxAmsterdam is een lokale editie van de Amerikaanse TED-conferenties. Sinds 2009 wordt dit eendaagse evenement gehouden in Amsterdam. Het thema van de derde editie op vrijdag 25 november is de menselijke natuur.

Prof. dr. Henkjan Honing, bijzonder hoogleraar Muziekcognitie aan de UvA, spreekt onder de titel What makes us musical animals? Iedereen is muzikaal, betoogt Honing. Zo kunnen baby’s van een paar dagen oud de ‘beat’ in muziek horen en hebben gewone luisteraars onvermoede muzikale expertise. Honing laat zien dat muziek een tweede natuur is voor de meeste mensen, zowel biologisch als sociaal.

De voordracht van prof. dr. Eveline Crone, bijzonder hoogleraar Neurocognitieve en affectieve ontwikkeling in de adolescentie en hoogleraar Neurocognitieve Ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Leiden, is getiteld The adolescent brain. Welke psychologische en neurale processen zijn betrokken bij cognitieve controle en zelfregulatie? Crone verkent de relatie tussen hersenontwikkeling en veranderingen in psychologische processen van geboorte tot volwassenheid. Daarbij richt ze zich in het bijzonder op de adolescentie.

Prof. dr. ir. Louise O. Fresco, universiteitshoogleraar op het gebied van de grondslagen van duurzame ontwikkeling in internationaal perspectief aan de UvA, spreekt aan het einde van de dag. Zij presenteert - naar aanleiding van alle lezingen - haar visie op de menselijke natuur en onze planeet.

Live stream in het Science Park

TEDx is alleen op uitnodiging bij te wonen. In zaal C0.110 van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica, Science Park 904, is TEDxAmsterdam van 11.00 tot 21.00 uur via een HD live stream te bekijken.