Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Stan Bentvelsen, UvA-hoogleraar en projectleider van het ATLAS-project bij CERN in Genève, geeft donderdag 15 december een lezing over recente ontwikkelingen in het onderzoek naar het Higgs-deeltje.

Stan Bentvelsen, UvA-hoogleraar en projectleider van het ATLAS-project bij CERN in Genève, geeft donderdag 15 december een lezing over recente ontwikkelingen in het onderzoek naar het Higgs-deeltje. De lezing wordt georganiseerd door de Amsterdamse Academische Club van de UvA en vindt plaats in de Aula.

CERN, waar onderzoek wordt gedaan naar het Higgs-deeltje, heeft op dinsdag 13 december een persconferentie ingelast waarbij recente ontwikkelingen rondom de zoektocht naar het Higgs-deeltje bekend worden gemaakt. Het Higgs-deeltje wordt algemeen beschouwd als de missing link in de theorie van de elementaire deeltjes. Bentvelsen zal vertellen over ontwikkelingen in dit belangrijke project. Eerst wordt een fragment vertoond uit de documentaire Higgs van Jan van den Berg, waarna Bentvelsen in discussie met de zaal zijn fascinatie met dit missende deeltje en het nieuws van 13 december zal delen.

Tijd en locatie

De lezing vindt plaats van 17.30 (precies) tot 18.45 uur in de Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui), Amsterdam. De deuren gaan open om 17.15 uur.

Aanmelden

De lezing is vrij toegankelijk; vooraf aanmelden via onderstaand formulier.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Amsterdamse Academische Club via onderstaand e-mailadres.