Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

De 380ste Dies Natalis van de UvA vindt plaats op vrijdag 6 januari. De Diesrede wordt gehouden door de Amerikaanse filosoof Daniel Dennett. Er worden eredoctoraten uitgereikt aan Martin van den Brink, Willem Buiter, Daniel Dennett en Peter Zoller.

In 2012 bestaat de Universiteit van Amsterdam 380 jaar. De Dies Natalis vindt plaats op vrijdag 6 januari. Na een openingstoespraak door rector magnificus Dymph van den Boom houdt de Amerikaanse filosoof Daniel Dennett de Diesrede.

Tijdens de Diesviering worden eredoctoraten uitgereikt aan technologisch innovator Martin van den Brink, macro-econoom Willem Buiter, filosoof Daniel Dennett en theoretisch fysicus Peter Zoller. Van den Brink krijgt het eredoctoraat omdat hij van grote betekenis is geweest voor het enorme succes van de halfgeleiderindustrie. Buiter ontvangt het eredoctoraat vanwege belangrijk onderzoek op macro-economisch terrein en zijn bijdrage aan het macro-economische beleid. Dennett wordt geëerd voor de verstrekkende verschuivingen die hij teweegbracht in de manier waarop filosofen naar de hersenen kijken. Zoller, tot slot, wordt onderscheiden voor zijn grensverleggende werk op het gebied van laserlicht en atomen.

De middag eindigt met de uitreiking van de prijs UvA Docent van het Jaar 2011. De genomineerde docenten zijn: David Rijser (Latijn), Dorothee te Riele (Spaans), Gabor Linthorst (Geneeskunde), Jook Walraven (Natuurkunde en Sterrenkunde) en Gerben Moerman (Sociologie).

Tijd en locatie

De Dies Natalis begint om 15.00 uur (precies) in de Aula van de UvA, Singel 411 (de Aula is geopend vanaf 14.30 uur). Na afloop vanaf 17.10 uur is er een receptie in de hal van het Maagdenhuis. Toegang vrij.

Zie onderstaande verwijzing voor meer informatie over de eredoctoraten.