De KNAW en de Nordrhein-Westfälische Akademie der Wissenschaften und der Künste kennen een Hendrik Casimir-Karl Ziegler Onderzoeksstipendium toe aan Alfred Zerres. Hiermee kan Zerres een jaar lang aan de slag als gastonderzoeker aan de UvA.

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en de Nordrhein-Westfälische Akademie der Wissenschaften und der Künste kennen een Hendrik Casimir-Karl Ziegler Onderzoeksstipendium 2012 toe aan Alfred Zerres. Met deze beurs gaat Zerres een jaar lang als gastonderzoeker aan de slag aan de Universiteit van Amsterdam.

Dr. Alfred Zerres (1982) promoveerde in 2011 summa cum laude aan de Universiteit van Keulen. Hij is werkzaam als postdoc onderzoeker aan de Universiteit Münster. Zijn onderzoek richt zich op teams van onderhandelaars in een complexe omgeving. Dankzij het stipendium kan Zerres aan de UvA verder onderzoek doen naar de leiderschapstijlen die hierbij een rol kunnen spelen. Hij gaat dit doen in het team van prof. dr. Carsten de Dreu.

Over de onderzoeksbeurs

De Casimir-Zieglerstipendia zijn vernoemd naar prof. dr. Hendrik Casimir (de eerste president van de KNAW) en prof. dr. Karl Ziegler (de eerste president van de Nordrhein-Westfälische Akademie). Beide Akademies kennen de onderzoeksbeurzen jaarlijks toe aan een jonge postdoc uit Nederland en één uit Noordrijn-Westfalen. Naast Zerres krijgt dr. Hein van den Berg een beurs om onderzoek te doen aan de Technische Universiteit Dortmund. De stipendia van maximaal 50.000 euro worden afwisselend uitgereikt in de geestes- en sociale wetenschappen, en natuur- en levenswetenschappen.

De uitreiking van de Casimir-Zieglerstipendia vindt plaats op 12 maart 2012 in Amsterdam.