Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

AMC-cardiologe prof. dr. Barbara Mulder krijgt op 31 maart de Corrie Hermann Prijs 2012 uitgereikt. De prijs is ingesteld door de Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Artsen (vnVa). Mulder ontvangt de prijs voor haar werk op het gebied van aangeboren hartafwijkingen bij volwassenen.

AMC-cardiologe prof. dr. Barbara Mulder krijgt op 31 maart de Corrie Hermann Prijs 2012 uitgereikt. De prijs is ingesteld door de Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Artsen (vnVa). Mulder ontvangt de prijs tijdens het symposium Vrouwen met een aangeboren Hartafwijking, dat ter ere van de winnares wordt georganiseerd in de Gertrudis Kapel in Utrecht.

Barbara Mulder krijgt de prijs voor haar werk op het gebied van aangeboren hartafwijkingen bij volwassenen. In 1998 heeft zij binnen de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie een landelijke werkgroep opgericht voor deze relatief nieuwe patiëntengroep. Daarnaast is ze betrokken bij verschillende patiëntenorganisaties, zowel nationaal als internationaal. Mulder richt zich in haar onderzoek onder meer op het opsporen van relevante verschillen tussen vrouwen en mannen bij (aangeboren) hartafwijkingen.

Over de Corrie Hermann Prijs

De vnVa kent de Corrie Hermann Prijs periodiek toe aan vrouwelijke artsen die zich binnen hun werk profileren en daarmee bijdragen aan de realisering van de doelstellingen van de vereniging. Enkele van deze doelstellingen zijn: versterking van de positie van de vrouwelijke arts in de medische professie, bestrijding van discriminatie op grond van geslacht (met name binnen de gezondheidszorg) en stimulering van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van vrouwen en gezondheidszorg. In 2011 is de prijs uitgereikt aan Prof. Dr. Gemma Kenter, hoogleraar Gynaecologische Oncologie.

De prijs is genoemd naar de vrouw die als voorzitter van de vnVa van 1975 tot 1981 een belangrijke rol heeft gespeeld bij de ontwikkeling van de doelstellingen van de vereniging. Corrie Hermann was tot mei 2002 actief in de landelijke politiek.