De UvA bezet de gedeeld tweede plek van Nederlandse universiteiten op de World Reputation Ranking 2012 van Times Higher Education (THE). Wereldwijd gezien staat de UvA op een plek tussen 71-80. Vorig jaar was de UvA nog de gedeeld derde Nederlandse universiteit op plek 81-90.

De Universiteit van Amsterdam (UvA) bezet de gedeeld tweede plek van Nederlandse universiteiten op de World Reputation Ranking 2012 van Times Higher Education (THE). Wereldwijd gezien staat de UvA op een plek tussen 71-80. Vorig jaar was de UvA nog de gedeeld derde Nederlandse universiteit op plek 81-90.

In totaal staan er vijf Nederlandse universiteiten in de mondiale top 100. Naast de UvA zijn dit TU Delft (51-60), Universiteit Utrecht (71-80), Universiteit Leiden (91-100) en Wageningen UR (91-100). Nederland bezet daarmee, samen met Japan, een gedeelde derde plek op de ranglijst van landen, na de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

De eerste plaats op de THE World Reputation Rankings wordt bezet door Harvard University (VS), gevolgd door Massachusetts Institute of Technology (VS) en University of Cambridge (VK).

De THE World Reputation Rankings is het resultaat van de persoonlijke ranglijsten van 31.000 academici uit 149 landen. Zij maakten een top 15 van de belangrijkste instellingen op hun vakgebied. De THE World Reputation Rankings staat los van de prestigieuze THE World University Ranking. Deze ranglijst wordt elk najaar gepubliceerd.