Drie excellente studenten van de Universiteit van Amsterdam zijn uitgekozen om komende zomer deel te nemen aan de Netherlands-Asia Honours Summer School. Doel van deze summer school is om studenten kennis te laten maken met Nederlandse bedrijven en instellingen die gevestigd zijn in China.

In totaal zijn van alle Nederlandse universiteiten 30 studenten geselecteerd voor deze summer school. Het programma is een initiatief van Universiteit Utrecht, TU Delft en McKinsey.

Namens de UvA reizen Anna Beukenhorst (Bèta-Gamma, biologie/scheikunde), Brigitte Borm (Bèta-Gamma, Antropologie) en Mirthe Jiwa (Rechtsgeleerdheid en Filosofie) naar China.

De studenten gaan de komende zomer gedurende vier weken twee summer school cursussen volgen aan de Chinese University of Hong Kong. De cursussen variëren van een introductiecursus International Business tot Chinese Cultuur en Maatschappij. Aansluitend brengen de studenten een bezoek aan Sjanghai, waar zij onder andere in contact komen met in China gevestigde Nederlandse bedrijven en ondernemers. In Sjanghai verblijven ze op de campus van Tongji University. Voorafgaand aan het programma krijgen de studenten twee masterclasses.

De Netherlands-Asia Honours Summer School is geen snoepreisje voor de studenten: naast het volgen van de summer school krijgen zij een opdracht mee om met concrete aanbevelingen te komen hoe de partners de exposure van Nederlandse studenten aan China kunnen vergroten, én op welke manier de Netherlands - Asia Honours Summer School hier optimaal aan kan bijdragen.

Selectiecommissie

De selectiecommissie voor de summer schools bestond uit Yvonne van Rooy (Universiteit Utrecht), Dirk Jan van den Berg (TU Delft), Alexander Rinnooy Kan (SER), Marjan Oudeman (AkzoNobel) en Wiebe Draijer (McKinsey). Per Nederlandse universiteit zijn 2-3 studenten geselecteerd, daarvan doet in totaal 20% een alpha-, 40% een beta- en 40% een gamma-studie. De verdeling man/vrouw is 50/50.